Фондация „Мариана Димитрова“ направи дарение от книги на ЕГ „Иван Вазов“

По повод 15-ти септември и началото на учебната 2020/2021 година, Фондация „Мариана Димитрова“ направи дарение от 13 тома на библиотеката на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив.

Дарените книги са от името на нашите стипендианти: Адриана Вулева и Ирена Атанасова, за учебната 2018/2019 година; Божидара Янева, Георги Илиев, Константина Арнаудова и Теодор Ташев, за учебната 2019/2020 година, като четивата бяха предадени на главния библиотекар г-жа Галина Кривчева от председателя на Фондация Душко Гичев.

За да бъдем максимално полезни на гимназистите и за да обогатим фонда на библиотеката, книгите бяха подбрани съвместно с г-жа Кривчева. В дарението са включени както книги за ученика като „Избрани творби на Христо Ботев“, „Мадам Бовари“ от Гюстав Флобер и „Пътешествията на Гъливер“ от Джонатан Суифт, така и класики като „Одесей“ от Джеймс Джойс и „Сто години самота“ от Габриел Гарсия Маркес.

По повод 170-годишнината от рождението на патрона на гимназията – патриархът на българската литература Иван Вазов, бяха дарени на библиотеката луксозна антология с неговата лирика и романът „Нова земя“.